Tämä blogi sisältää

Iloista paperiaskartelua

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Liimakalvolla leikkimistä

Morjens,
Tänään vietän vapaapäivää ja luonnollisesti olen siirtynyt askartelupöydän ääreen.

Keskustelin eilen Annan kanssa liimakalvon käytöstä ja keskustelusta inspiroituneena päätin testailla mitä saisin liimakalvolla aikaiseksi.

Tässä ensimmäinen kortti, joka osoittautui äärettömän hankalaksi kuvata kaiken kimalluksen takia. Sinänsä kortista tykkään todella paljon.

toinen yritys kuvata...


Korttipohja on 15x15 cm ja tuon taustan tein Fabrianon kartongille Distressin musteilla (fired brick, walnut stain ja vintage photo). Lisäksi leimailin musteilla lumihiutaleita sekä hyvää joulua tekstejä

Kortissa käytin Sizzix Bigz stanssia Reindeer by Basic Gray ja siis leikkasin tuo kuvion liimakalvolle. Asettelin poron paikoilleen ja poistin toisenkin suojakalvon. Ripottelin päälle kultahilettä ja siinä kaikki. Sen verran musteet olivat vielä kosteita, että hileitä tarttui vähän muuallekin kuin mitä oli tarkoitus, mutta eipä tuo haittaa.

Tässä vielä pari hyvin yksinkertaista liimakalvolla sekä ääriviivatarroilla tehtyä korttia. Tarkoituksena antaa helppoja ideoita myös sellaisille jotka eivät väsää kortteja ihan alvariinsa. Nämä kortit eivät vaadi mitään "kummallisia" laitteita tai leikkureita :D.Nämä tehty valkoiselle 12,5x12,5 helmiäiskorttipohjalle. Leikkasin halutun kuvion liimakalvosta. Eka taustapaperi pois ja kuvio haluttuun kohtaan. Toinen taustapaperi pois ja päälle hilettä. Ääriviivatarroja korttien reunoilla ja tietty tuossa joulupallossa (tuon tähden keskellä heitin hetken mielenhäiriöstä tuon rusetin, enkä saanut sitä enään pois vaikka kuinka olisin halunnut....) Helppoa, yksinkertaista ja nopeaa!!

Tällaista tänään, askartelut jatkuu... Kiva kun kurkkasit!

Lisäys: menin sitten muuttamaan blogin jouluisempaan asuun, ja nyt kaikki on enemmän tai vähemmän sekaisin, seuraamani blogit katosivat yms. yms., yritän saada homman taas kuosiin (ja sitten vaihdan taas taustan ;D) Yrittäkää kestää ihanat!

5 kommenttia:

 1. Juku mikä hyvä idea!!! Hirmusen kaunis tuo ensimmäinen kortti,jäin suu aukki ihailemaan =D
  Jännä että ne näyttävät kahdelta erilaiselta korttilta riipuen kuvauksesta...meinasin sanoa että molemmat ovat upeita =)
  Kauniita ovat myös ne toisetkin!!!

  VastaaPoista
 2. kauniita kimaltavia korttteja!! tuo poro kortti varsinkin on huiman ihana!! =)

  ps. tosi ihana sun uusi blogipohja!! =)

  VastaaPoista
 3. Hieno idea ja komiat kortit:) Eipä tarttunut tuo liimakalvo mukaan, porosta nyt puhumattakaan kun katsoin et on aikas iso:))
  Eihän tää blogi enää ookkaan sekaisin. Mä en uskalla edes kokeilla muuttaa kun sit voi hävitä vaik kaikki!!!

  VastaaPoista
 4. Sara tuo alempi kuva porokortista ylivalottui pahasti, ekassa taas jäi vähän tummaksi - tuota kuvausta pitäis oikeasti harjoitella.
  Sanna: Kiitos!
  Hilkka: Minäkään en tuota poroa omista, töissä leikkasin. Liimakalvon kokeilemista voin kyllä suositella, ihan on kokeilemisen arvoista. Blogin sivupalkista katosi kaikki jutus mitä itse seuraan, nyt sitten pikkuhiljaa palauttelen kadonneita...

  VastaaPoista
 5. mäkin meinasin kirjoittaa että tosi kivat nuo molemmat porokortit ;) itsekin tänään leikin liimakalvon kanssa ja tein noita joulupalloja sekä myös yhden poron. sille oli ihan pakko laittaa myös punainen timantti nenäksi, eli petterihän se oli tietenkin :D oon tosta kyllä niin innoissani, kun sillä saa tehtyä vaikka mitä kivoja juttuja. vielä kun jostain löytäisi sitä tekolunta, niin sen kanssa vois saada myös mielenkiintoisia efektejä (jos vaikka stanssaisi jotain lumiukkoja tai lumihiutaleita tms, ja taas lähti ajatukset ja ideat rönsyämään...)

  VastaaPoista

Rakastan kommentteja, joten olen todella iloinen jos jätät viestin käynnistäsi. Olet lämpimästi tervetullut uudelleen.

Toivoo Kati

Kiitos vierailustasi!