Tämä blogi sisältää

Iloista paperiaskartelua

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Uuden tekniikan opettelua

Löysin aivan upean ja selkeän videon pilvien tekoon täältä ja tietysti piti heti kokeilla miten tuo luonnistuisi. Valitsin maskaukseen yksinkertaisen leimakuvan Tatty Teddyn. Tätä oli mukavaa tehdä ja näitä taustoja tulee varmasti näkymään jatkossakin. Taivaassa käytin Distressin musteista väriä Broken China.


Samoilla ideoilla tekaisin pikaisesti myös tagin/kirjanmerkin.


Jatketaan testailuja myöhemmin, nyt järjestelmään huoneiden siirtoa, joka on siis vieläkin vaiheessa! Arghh, meidän pojalla on synttärit ensi viikolla ja jonkin sortin juhlia pitäisi viettää viikonloppuna, ja kaikki on vielä aivan sekaisin. Seinät maalaamatta jne... no tiedänpähän valmiiksi miten ensi viikollakin illat kuluu. Toisaalta on aivan ihanaa suunnitella/toteuttaa huoneita, vaikka tämä ratkaisu onkin väliaikainen.

Mukavaa päivää Sinulle ja kiva kun poikkesit!

perjantai 27. tammikuuta 2012

Haastetta kerrakseen - p*askateluhaaste #126

Haasteena oli tällä kertaa luonnos joka inspiroi osallistumaan. Tiesin (tai ainakin luulin tietäväni) heti minkälaisen kortin ja millä leimalla halusin tehdä.

Leimakuvan osalta vastaan tulikin isompi haaste kuin mitä etukäteen arvasin. Valitsin leimakuvaksi aivan verrattoman Whimsy Stampsin Kenny K ladyn, joka muistuttaa kovasti erästä ystävääni. Värittelyt oli tarkoitus tehdä täysin Promarkereilla, vaan kuinka kävikään. Nuo tytön hiukset osoittautuivat minulle äärettömän vaikeiksi värittää! Promarkereideni väriskaala/taitoni ei riittänyt moiseen ja olin jo vaipua epätoivoon (näytti oikeasti kamalalta). Avuksi kaivoin Derwentin pastellikynät joista sitten käytinkin valtavasti eri värejä ja näin syntyi tämän tytön kummallinen hiusten värjäys. Ääh, ei minun taitoni vielä tämän tytön päähän riitä, mutta sitkeästi opetellaan, opetellaan...

Kaikessa "hässäkkähuumassa" tuli pieni lipsahdus luonnoksestakin, kun tälläsin tuollaisen solkisysteemin korttiin enkä sitä saanut sitten enää pois. Katsotaan nyt, käykö tämä haasteeseen vai ei.

Ai niin, se kortti...


Ja tyttö vielä lähempää. Pidän Kenny K leimoista, näissä on kyllä sitä jotakin.


Oikein lempeän leppoisaa viikonloppua teille ystävät. Minä pakerran vielä huomisen töissä, mutta sitten sunnuntaina palailen taas kortteilun pariin.

torstai 26. tammikuuta 2012

Kukkalapaset

Kortti odottaa vielä pöydällä keskeneräisenä, joten laitetaan tähän väliin näytille (taas vaihteeksi) yhdet lapaset. Ihan tuommoset tavalliset. Viime aikoina olen yrittänyt käyttää korteissani jämäpapereita, ja sama ideologia jatkuu neuletöissäkin. Pakko oli virkkailla edes kukkaset näitä peruslapasia piristämään. Ohje noihin virkattuihin kukkiin löytyy muuten Maaretin sivuilta täältä. Isot kiitokset Maaretille ihanasta ja selkeästä ohjeesta!


Lanka: 7-veljestä
Puikot: 3,5
Kulutus: 43 g
Koko: n. 110-120 cm ?
Kukat virkattu jostain jämä puuvillalangasta.

Meillä poika sairastaa edelleen, mutta muut olemme onneksi säästyneet taudilta. On aikas kumma tauti kun näinkin pitään kiusaa.

Palaillaan taas!

tiistai 24. tammikuuta 2012

Väännetään nyt kortti - vaikka väkisin ;)

Jämäpapereiden tuhoamisyritykseni jatkuu. Pakko myöntää, että hieman väkisin väännettyhän tämä kortti on. Ei oikein tuo värimaailma ole minua. Tuhoamisvuorossa olivat papereiden lisäksi myös nuo ikivanhat kukkaset. Yes, taas muutama pois!!

Leimakuva on Sarah Kayn neitosia ja värittelyt Distressin mustetyynyillä. Tämä kortti käynee jonkin sortin väriterapiasta, sen verran kirkkailla ja vahvoilla väreillä mennään.


Meidän perheen kuopuksella alkoi tänään oksennustauti :( Nyt pidän sormet ja varpaatkin ristissä etten moista tautia saa, täytyy vaan yrittää pestä käsiä ahkerasti, ei kait sitä muuta voi.

Mukavaa viikon alkua ja pysykäähän terveinä!

maanantai 23. tammikuuta 2012

Jämäpapereiden tuhlausta ja kirpparilöytö

Vakaa pyrkimykseni on taas kerran saada paperisilppua vähemmäksi. Sillä ajatuksella tämä kortti. Glossya taas monsterin silmissä, "näppylöissä" ja hampaissa. Väritykseen en panostanut nyt yhtään, kunhan jotain väriä vähän tuli. Lopputulos on omasta mielestäni kuitenkin ihan hauska. Kävin muuten kuvaamassa tämän pikaisesti ulkoterassilla, vaikka lunta pyryttääkin ihan kiitettävästi.


Ja sitten kirpparilöytöön. En todellakaan tarvitsisi mitään roinaa lisää kotiin, mutta tätä en voinut jättää kirpparille, oli niin erilainen ja tietysti HALPA. Jaa mikä tämä on - no, lapun mukaan kyseessä on mausteille tarkoitetut putket. Mukana on seinäkiinnitys. Minä taidan kuitenkin laittaa noihin helmiä tms. kivaa.


Ja nyt riennän kotiaskareitten pariin. Heippa!

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Kortti 8-vuotiaalle pojalle ja pöllölapaset

Tervehdys!
Tänään olimme synttäreilä ja minulle tuli taas kauhea kiire (kuten yleensäkin). Seuraava kortti ei todellakaan ole mikään taidonnäyte, kasasin vaan sinänsä hauskat elementit yhteen. Hyvin kelpasi kuitenkin 8-vuotiaalle päivänsankarille. Ihana Technique Tuesdayn Monsteri on kohotettu 3D-tarroilla ja glossya löytyy ötökän silmistä ja vähän muualtakin.


Päivänsankarille lähtivät myös nämä lapaset. Ei pöllömmät vai mitä? ;D


Lanka: Novitan 7-veljestä
Puikot: 3,5
Silmukoita 36
Koko: n. 130 cm
Langan kulutus: 45 g
Pöllön ohje: löytynee mm. Ravelrystä englanniksi, tässä oma näkemykseni, kun ei tuo neulesanasto vielä oikein englanniksi taivu...

Oikein rentouttavaa illan jatkoa!!

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Lapsi on terve kun leikkii...

... tämän ikäisestä aikuisesta en niin tiedä ;).
Minulla on monta vuotta pyörinyt lankavarastoissa tämä lanka ja päätin kuluttaa sen tavalla tai toisella pois. Aluksi oli siis hempeät vaaleanpunaiset lapaset, sitten iski jokin kumma mielenhäiriö ja päätin "vähän koristella" tumppuja. Näin syntyivät Masa ja Maikki, jotka ovat yrmeistä ilmeistään huolimatta oikein lämmin ja mukava tumppupari.


Minun pitäisi varmaan hakea jotain ammattiapua, mutta minut nämä saavat hyvälle tuulelle. Kovasti tekisi mieleni lähteä nämä kädessä lähikauppaan seuraamaan ihmisten ilmeitä :D:D.

Lanka: Novita Karuselli
Puikot: 5
Kulutus 74 g
Silmukkamäärä: 30

P.S. Tänään posti toi uusia leimoja, joten seuraavaksi pääsen esittelemään teille jo korttejakin.

Heippa taas hetkeksi.

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Tumput tulessa eli LIEKKILAPASET

Hyvää sunnuntai-iltaa!
Pakkomielle, sekä ihan oikea tarve ajoi minut neulomaan nämä lapaset. Pojaltani on kaikki lapaset jotenkin kummallisesti kadonneet ja pakkohan äidin on jotenkin pienokaisensa käsiä suojella (hyvä selitys, eikö?).

Tämän mallikuvion olen joskus kauan aikaa sitten bongannut Novitan neulomon klubilaisten extraideoista. Kuviota oli käytetty sukkiin, mutta hyvin se sopii mielestäni myös lapasiin. Vai mitä olette mieltä? Silmukoita näissä on 44 ja kokonsa puolesta sopisivat myös omaan käteeni. Poika laittaa alle myös ohuemmat lapaset, joten nämä saavatkin olla vähän reilut.



Ja teknisinä tietoina mainittakoon:
Lanka: (oletettavasti) Novitan 7-veljeksen jämiä
Silmukoita: 44
Puikot: 4 bambut
Kulutus: 58 g

Pakkohan tähän settiin on jossain vaiheessa tehdä myös sukat. Ideakin on jo valmiina... Vähän varovaisesti yritän vielä neuloa/askarrella tuon käteni takia, mutta kyllä se vauhti tästä vielä kiihtyy.

Tsemppiä tulevaan viikkoon!

torstai 12. tammikuuta 2012

Hyvin yksinkertaista

Jotenkin tykkään tästä silti. Koristeita ei juurikaan ole, mutta tuo kuva on ihana ja se saa nyt olla pääosassa. Tekstit lisäilen sitten aikanaan.


Sisäosan valokuvaaminen ei taas onnistunut, mutta idea selvinnee.


Ihan kohta on viikonloppu, nautitaan siitä.

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Ihan vähän vaan...

Kortteilua meinaan. No en voi mitään kun olen mikä olen. Mutta yritän pysyä kohtuuden rajoissa, niin että käteni saa myös lepoa. Särkylääkettä kuluu edelleen, mutta pystyn sentään nukkumaan yöt hyvin ja muutenkin toimintakyky on jo varsin hyvä. Että miksikö nämä selitykset .... nooh, kotona on tullut vähän kommenttia levon merkityksestä .... mutta en kertakaikkiaan jaksa enää makoilla.

Ja sitten korttiin. Kyseessähän on Gorjuss-neitonen. Ensimmäisen takaiskun koin jo heti kun aloin väritellä tätä kuvaa. Sain kuvan kauan sitten jostain ja se oli näemmä leimattu sellaiselle paperille mikä ei tykännyt distressin musteista yhtään. Väri ns. klimppiintyi (etenkin mekossa) ja olin valmis heittämään kuvan roskiin. Päädyin kuitenkin kokeilemaan voisinko tehdä kuvalle mitään pastellikynillä ja näin mekko sai uutta (hahaaa- joopajoo) "elävyyttä". Kaikesta huolimatta kuva on kortissa ja sillä siisti.


En muista olenko aiemmin maininnut, mutta me olemme pyöräyttämässä kaikki makuuhuoneet uuteen uskoon VÄLIAIKAISESTI. Eli me siirrymme minimakkaristamme tyttären isompaan huoneeseen, tytär menee poitsun kammariin ja poikarukka joutuu peräkammarin pojaksi todella pieneen 8-9 neliön huoneeseen (itse kyllä halusi). Tänään olen sitten suunnitellut paperilla/koneella miten tuon pojan tavarat sinne mahdutamme ja miten paljon täytyy "kadottaa" (aikas paljon). Tämä kaikki vain sen takia että saamme askartelunurkkauksen pois olohuoneesta, ja toisaalta odotan että näin mies saa inspiraation sen yhden lisähuoneen tekoon, mihin on siis kaikki tarvikkeet/piirustukset/luvat olleet jo mooooonta vuotta ;D;D . Ja sitten ihas - hyssss-, mies ei kenties ole vielä arvannut mistä tässä on loppujen lopuksi kyse...

maanantai 9. tammikuuta 2012

LOTV nalle ja kukka

Meniköhän leimasinvalmistaja tällä kertaa oikein?? Olen tuon kuvan väritellyt joskus viime kesänä, kasailin sitten kortiksi asti kaiken maailman jätepaloista heti uuden vuoden tienoilla. Näin yhden postauksen verran on "pakko" testailla olkapääni toimivuutta, muuten en vielä kortteile enkä tee mitään muutakaan järkevää. Tämän kortin värimaaima on muuten kummallinen, mutta sehän ei ole ensimmäinen kerta :D.


Kiva kun poikkesit!

torstai 5. tammikuuta 2012

Ärrimurripotilas ja kahden kerroksen väkeä

Murinaa... olen viettänyt nyt "pakkolevossa" tämän viikon ja hermot ovat riekaleina. Voin rehellisesti todeta olevani äärettömän huono potilas. Tällainen toimettomuus, kun ei voi tehdä mitään käsillään, on minulle todella vaikeaa. Edes netissä surffailu ei onnistu pelkästään vasemman käden turvin :(. Olen siis virallisesti känkkäränkkätapaus pahimmasta päästä. Itseni ja kaikkien muidenkin puolesta toivon että tuo olkapääprobleema alkaa helpottamaan ja PIAN!

Jottei tämä menisi pelkäksi murinaksi tässä kuvaa meidän kissojen uusista lempipaikoista.

Meidän pyykkitelineellä odottaa monenlaista silitettävää. Kissat ovat todenneet pyykkitelineen varsin oivaksi lepopaikaksi...


Mutta ykköspaikka löytyy tästä "kerrostalosta".


Talon varsinaisia jo reilusti yli 5-vuotiaita asukkaita nämä kattokerroksen valloittaneet kaverit eivät häiritse pätkääkään.


Tätäkään blogikirjoitusta + blogitaustan vaihtoa en olisi saanut aikaiseksi ilman avustusta, joten kiitokset avustajille - taas. Nyt lähden "nauttimaan" vaihteeksi lihasrelaksanttia ja kipulääkettä - jihaa..

maanantai 2. tammikuuta 2012

Neulomuksia ja seuraamuksia ;)

Olen hurahtanut vaihteeksi tuohon neulomiseen, ei kortti-innostus ole mihinkään kadonnut, mutta nyt haluaisin tehdä molempia ja paljon...

Nämä lapaset sain valmiiksi eilen ja ne tulevat ihan omaan käyttöön. Lankana Novitan Ilona. Tykästyin kovasti tuohon pintaneuleeseen jonka löysin täältä eli blogista Risusydän.


Joulun jälkeen tein myös miehelleni nämä Merenkulkijasukat. Tein näitä sukkia myös joululahjoiksi. Pidän tästä mallista ja löydät sen mm. Ullasta täältä. Lankana käytin ihan Novitan 7-veikkaa.


Ja sitten niitä seuraamuksia. Olkapääni oireili kummasti jo viikonloppuna, mutta pärjäsin ihan ok särkylääkkeen voimalla. Tänä aamuna oli sitten oikean käden sormista tunto pitkälti pois. Ei meinannut kynäkään pysyä kädessä. Olen varsin onnellisessa asemassa kun sain työpaikallani heti taitavaa akupunkiohoitoa + fysioterapiaa, eli eiköhän tässä taas jotenkin pärjätä. Tosin kortteilut ja neulomukset joudun ehkä hetkeksi jättämään vähemmälle ja keskityn pärjäämään töissä. Tästä vaivasta täytyisi päästä nopeasti eroon, hankaloittaa elämää ihan turhan paljon, kun särkylääke ei valitettavasti tuntoa palauta :). Kirjoittaminenkin on tuskallisen hidasta kun oikea käsi poissa pelistä :(.

Ja sitten asiasta toiseen. Olen tässä miettinyt, että häiritseekö teitä rakkaat ystävät kun blogini on tällainen "sillisalaatti"?? Eli lähinnä mietityttää pitäisikö perustaa erillinen blogi noille käsitöille. Toisaalta tällainen sekasotkuhan minä olen - minkäs teet :D.

Toivottavasti teillä on uusi vuosi alkanut hyvin!

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Kotisi on linnasi... vai miten se meni

Näin se uusi vuosi taas tulla tupsahti. Juhlat on juhlittu ja nyt vaan lepäillään tämä päivä. Oli kyllä aina mukavaa viettää juhlaa läheisten kanssa. Paljon hyvää ruokaa, riittävästi raketteja (joista en kyllä itse välitä), seurapelejä ja tietysti laulua (pahoittelut naapurustolle ;)), näistä oli kasattu meidän Uuden Vuoden vietto.

Tämän kortin tein vaihtoehdoksi sille toiselle tuparikortille (joka sitten lähtikin matkaan). Mitään tekstejä en tähän vaolmiiksi laittanut, koska tämä kortti käy kyllä ihan muuhunkin tarkoitukseen. Linna on Whiff of Joyn leimakuva. Värittelyt tuttuun tapaan Distresseillä. Tuo vesi on käsitelty glossyllä, mutta eihän se kuvassa juurikaan näy.


Tässä kortissa käytin myös yhtä uusista joululahjaksi saamistani SB:n stansseista. Täytyy kyllä antaa täydet 10 pistettä miehelleni joka kehitteli joululahjakseni mm. aivan ihania askarteluun liittyviä juttuja. En olisi voinut mieluisempia lahjoja saada. Sinänsä olisin halunnut olla kärpäsenä katossa kun mieheni seikkaili nettikauppojen valtavassa valikoimassa pähkäilemässä mm. että mitä stansseja minulla on ja mitä ei
:D:D.

Tämä vetäytyy nyt takaisin sohvanpohjalle neulomaan ja katselemaan jotain hömppää tv:stä. Hyvää vuoden alkua!

Kiitos vierailustasi!