Tämä blogi sisältää

Iloista paperiaskartelua

lauantai 16. maaliskuuta 2013

Siitä se idea sitten lähti... ja vinkkiä miten se tehtiinSeikkailin taas eräänä iltana Pinterestin ihanuuksia katsellen ja törmäsin siellä paperista tehtyyn kukkaan. Olisko joku daalia tms. Kukka oli musta ja tehty paperista, sen tarkempia ohjeita/tietoja en etsinyt mutta sen verran hauskalta kukka näytti, että päätin kokeilla.


Tästä tuli aikas iso, kukan halkaisija n. 12 cm.

 Tämä ylempi vähän utuinen kuva saa kukan näyttämään paremmalta....


Ja näin tämän tein: Stanssasin Spellbindersin pyöreällä stanssilla paksummasta kartongista ympyrän  (halkaisija jotain 4,7 cm?). Sitten räpsyttelin Fiskarsin neliöleikkurilla punaisesta paperista MONTA neliötä. Taitoin neliöt kuten kuvassa (ensin kolmioiksi ja siitä sitten tuollainen tötterö) ja liimasin kiinni. Ensimmäiset kukat tulivat ihan pyörylän reunaan vaakasuoraan ja mitä pidemmälle etenin sitä pystympään nostin noita ns. terälehtiä. Tämän näkee hyvin käytännössä kun alkaa liimailemaan.Lopuksi suhauttelin vähän itsetehtyä Mistiä ja annoin kuivua, hieman tuputin myös mustetta valmiiseen kukkaan. Kuvauksen ajaksi laitoin valeeseen nuo lehdet, oikeasti tässä ei ole vielä mitään lehtiä kiinni, täytyy miettiä minkälaiset teen.


Tällaisesta saisi aika upean jos viitsisi tuputella musteilla kaikki kukkien reunat, mutta koska minulla oli ajatuksena että tod.näköisesti lopputulos päätyy roskiin, en alkanut moiseen hommaan. Myös tuon liimaamisen voisi tehdä huomattavasti siistimmin... minä liimasin lähinnä omat sormet....

Vielä sellainen vinkki, jonka huomasin tehdessä. Jo pelkästään ympyrään liimatulla yhdellä kerroksella terälehtiä tulisi tosi kaunis esim. auringonkukka. Siis silloin tämä käännettäisiin ympäri ja se ympyrä tulisi näkyviin ja tietty terälehdet näkyisi eri tavalla. Täytynee kokeilla niinkin.

Nyt olen sitten pähkäillyt että mitä näin isolla kukalla tekee?? Itse toteutan varmaan vähän siistimmän version ja laitan sen syvään neliökehykseen ja seinälle sisutuselementiksi. Voisihan noita käyttää pöytäkoristeenakin.

Minä jatkan never ending  flunssan potemista ja painun takaisin punkan pohjalle. Hyvää viikonloppua kaikille, nauttikaahan upeasta auringonpaisteesta.

Terkuin Kati

2 kommenttia:

Rakastan kommentteja, joten olen todella iloinen jos jätät viestin käynnistäsi. Olet lämpimästi tervetullut uudelleen.

Toivoo Kati

Kiitos vierailustasi!