Tämä blogi sisältää

Iloista paperiaskartelua

tiistai 26. heinäkuuta 2011

Ostoksia Tallinnan reissulta ja pari vinkkiä: MEGAPOSTAUS

Aurinkoista arkea kaikille. Viimeistä lomaviikkoa viedään ja aika kuluu leppoisasti mökillä. Piipahdin kotona pyykkäämässä ja huomasin toiveen reissupostauksesta, joten tässä sitä nyt tulee :D.

Tavoitteeni oli käydä Karnaluksissa. Yleensä olen ollut siellä lankaostoksilla, mutta nyt päätin jättää langat kokonaan väliin ja etsin pääasiassa nauhoja/pitsejä. Niille jotka eivät ole tuolla käyneet niin vinkkinä, Karnaluks löytyy osoitteesta (K.A.) Hermanni 1. Matkaa Virukeskuksesta kävellen arviolta 1,4 km. Ja suuntana siis Tarton Maantie. Taksilla matka maksanee jotain 4-6 euroa (kannattaa valita keltainen tai valkoinen taksi).

Karnaluks on siis tässä rakennuksessa. Käänny kulmauksesta ja jatka kävelyä. Samassa rakennuksessa toimii valtava biljardisali (= miesten parkki) ja salin jälkeen tulee kaupan rappu. Tuo Karnalukshan sijaitsee toisessa (vai kolmannessa) kerroksessa. Kaupan ovi on lukossa, mutta kun soittaa summeria avaavat oven.


Tässä vähän pitsiä. Hintoja on aika haasteellista löytää ja kannattaa muistaa että jos pakkauksesta löytyy hinta, niin tuo metrihinta on voimassa jos ostat koko tukkupakkauksen. Tähän hintaa lisätään vielä ALV. Jos haluat ostaa jotain esim. metritavarana, hintaan tulee muistaakseni 50% lisää. Itse vein kaikki ostokset kassalle ja kysyin hinnat erikseen, hyvin toimi palvelu näinkin. Esimerkkinä, että tuo vaal.ruskea pitsi tuli maksamaan n. 0,45 €/m, ei paha. En tiedä käykö Karnaluksissa vieläkään kortti. Olen itse maksanut aina käteisellä.


Tässä vähän sekalaisia ostoksia, osa Karnaluksista osa muualta.


KANNATTAA KURKATA myös Karnaluksin kohdalta Tarton maantien toiselle puolelle. Sieltä löytyy Käsityöliike Abakhan Fabrics (täällä) Liike taitaa muuttaa 22. elokuuta hieman eteenpäin (uusi osoite Tarton maantie 63) mutta netistä googlettamalla löytyy sijainti tarkemmin. Löysin tuolta liikkeestä todella edullisia nauhoja, nappeja, hieman tarroja, bambukahvat laukkuun.... Tuo valkoisesta rakennuksesta otettu kuva on otettu muuten Abakhan Fabricsin ovelta, eli välimatka ei ole pitkä.

Tässä vaiheessa alkaa jo väkisinkin hiukoa ja voin vilpittömästi suositella varsin vaatimattoman näköistä paikkaa Vana VillenPubia. Tämä paikkaa löytyy myös Tarton maantieltä, ihan hieman tuolta käsityöliikkeestä ns. takaisin päin. Vaikka ulkoa näyttääkin aika karulta, on tuolla oikein kiva sisäpiha/terassi ja täältä saa todella hyvät ja edulliset ateriat. Meillä maksoi neljälle aikuiselle kunnon ateriat alkupaloineen, juomiseen ja jälkiruokineen alle 45 euroa. Hyvää oli!!


LISÄVINKKEJÄ
Kävin Tallinnassa Stocmannin paperiosastolla ja löysin sieltä 155x155 mm naliökirjekuoria á 0,10/kpl, pieniä leimasimia, Cansonin papereita jne.

Piti vierailla myös paikallisessa Tiimarissa ja sieltä mukaan tarttui näitä kartonkeja. Kauniita ja edullisia (20 kpl/2,90).


Vaikka näyttää pahalta, niin en todellakaan viettänyt koko reissua shoppaillen. Nautimme ihanista ilmoista kävellen ympäri vanhaa kaupunkia ja tietty seura oli ihan parasta :D.

Kotiin palatessa tarttui ihan tuosta koti Citymarketista tällainen hyllykkö tuunattavaksi... juu puutarhapuolenhan tuo on mutta ei haittaa...

4 kommenttia:

 1. Kiitti Kati reissuraportista :) Eli pitsejä/nauhoja perjantaina hiplaamaan siis.Karnaluk:ssa on muistaakseni aika huikea nappivalikoima mutta niitäkö ei sitten sinulle tarttunut mukaan muualta kuin siitä Karnaluksin "naapurissa" olevasta kangaskaupasta?

  VastaaPoista
 2. No kyllähän Karnaluksista matkaan tarttui myös nappeja, unohdin vaan mainita. :D:D Siellä on kyllä aivan uskomattoman paljon kaikkea. Meidän käynnin aikaan oli hirmu helle joten shoppailuinnostus hieman hiipui kun sisällä liikkeessä oli vielä kuumempi kuin ulkona.

  VastaaPoista
 3. Voi ei, mitä ihanuuksia. Mun pitäis kyllä päästä käymään tuolla Karnaluksissa, mutta en tiedä olisko se ollenkaan terveellistä.... mulle vois tulla vaikka ostohysteria. Sitten olis todellakin talo täynnä lankoja, apuva!

  VastaaPoista
 4. Morjens Maiju, minä hillitsiin itseni todella hyvin lankojen suhteen tällä kertaa, vain kaksi 100 g:n kerää :D. Tosin minulla(kin) on jo talo tupaten täynnä kaikenlaisia lankoja, vielä on jäljellä lankoja edelliseltä Karnaluksin käynniltäkin. Tuolla Karnaluksissa on niitä lankoja niiiin valtavasti, että vähemmästikin iskee ostohysteria, pitäis saada joskus joku "alan harrastaja" mukaan ostoksille, kun ei tuo mies oikein jaksa....;)

  VastaaPoista

Rakastan kommentteja, joten olen todella iloinen jos jätät viestin käynnistäsi. Olet lämpimästi tervetullut uudelleen.

Toivoo Kati

Kiitos vierailustasi!